Közélet

Nem nyilvános lakossági fórumokon is hangol a Fidesz a menekültek ellen

Karácsonyig száz helyszínre látogatnak el a kormánypárt vezető politikusai. Csak a tagok és a szimpatizánsok mehetnek el a rendezvényekre.

Karácsonyig száz helyszínen tartanak nem nyilvános lakossági fórumokat a Fidesz vezető politikusai a párt tagjainak és a szimpatizánsoknak – tudta meg a VS. Arról fognak beszélni, hogy a menekültek befogadása milyen veszélyekkel járnak.

A kormánypárt sajtóosztálya a portálnak azt írta: „az országjárás célja, hogy lakossági fórumok keretében ismertessük az elmúlt években a magyarok összefogásával elért eredményeket, illetve felhívjuk a figyelmet arra, hogy a kötelező betelepítési kvótával milyen veszély fenyegeti Magyarországot”.

A kormány tavasszal plakátokkal kezdte bevándorlásellenes kampányát, egyebek mellett az emlékezetes „Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!” szlogennel. A menekültellenességgel sikerült a Fidesznek visszaállítania a botrányok miatt megcsappant népszerűségét, így nem csoda, hogy nem engedik el a témát. Novemberben aláírásgyűjtést kezdeményeztek a kvótarendszer ellen, az Országgyűlés pedig felhatalmazta a kormányt, hogy az Európai Unió bíróságához forduljon az uniós jogszabály megsemmisítését kérve.

A kormány várhatóan újabb óriásplakátokat és hirdetéseket vet be, amelyeken a terrorveszélyre is felhívják a figyelmet, az országjárásban pedig olyan politikusok vehetnek részt, mint Kocsis Máté, Tuzson Bence, Rétvári Bence vagy Fónagy János, de a portál szerint Orbán Viktor kimarad az akcióból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik