Közélet

2 milliárd forinttal támogatja a kormány a zsidó olimpiát

Deutsch Tamás testvére, az MTK ügyvezető elnökeként tevékenykedő Deutsch Péter a Mazsihisszel és a zsidó sportolók szervezetével, a Maccabi Vívó és Atlétikai Clubbal közösen költhet el mintegy kétmilliárd forintot a „zsidó olimpia” 2019-es megrendezésére – írja az Átlátszó. November közepén jelentették be, hogy Budapest rendezheti a 2019-es Maccabi Európa Játékokat, amely a földrész legnagyobb zsidó sporteseménye.

A nagy bejelentése előtt másfél héttel, október 21-én, három millió forint tőkével alakították meg az EMG 2019 Sport Szervező Kft-t, amelyet aztán november 9-én jegyeztek be. A cégben a Maccabi Vívó és Atlétikai Club mellett tag az MTK és a Mazsihisz is, a társaság fő tevékenységeként a konferencia és kereskedelmi bemutató szervezését jelölték meg.

Jusztin Ádám, a Maccabi VAC elnöke a portálnak azt mondta: a EMG 2019 Sport Szervező Kft-t azért hozták létre a kormányzati bejelentés előtt, hogy „megfelelő legyen a pályázati anyagunk és abban hangsúlyozhassuk, hogy minden területen fel vagyunk készülve.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik