Pécs, 2014. december 4.
Külszíni fejtés a Dalkia Energia Zrt. tulajdonában lévõ Pannon Hõerõmû Zrt. újraindított pécs-vasasi szénbányájában 2014. december 4-én.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Közélet

A „hangosan részegeskedőknek” nem jár szén télre

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2015. 11. 20. 05:46

Túligénylés esetén a hajdúsági Konyáron nem kaphatnak szociális tüzelőt, szenet a „hangosan részegeskedők”, a pénzüket „dohányra és alkoholra” költők, a „tiszteletlenek”, a „neveletlenek”, a szabálysértést és bűncselekményt elkövetők, sőt még azok családtagjai sem; erről egy személyben a polgármester dönt, írja pénteki számában a Népszabadság.

Víg Szilárd, a Hajdú-Bihar megyei, mintegy kétezer lelkes Konyár község tavaly megválasztott független polgármesterét 2012-ben azért bocsátották el pedagógusi állásából, mert egy érpataki rendezvényen a konyári cigány tanulók többségéről szólva azt mondta, hogy „teljesen hülyék”, és velük szemben sokszor nem használ más, csak „a fizikai erőszak”.

A polgármester a lapnak azt mondta, önkormányzatuk a törvényeknek megfelelően működik. Ha őrá lenne bízva, különbséget tenne az önhibájukból és az önhibájukon kívül bajba jutott emberek között, függetlenül attól, hogy magyarok vagy cigányok.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.