Közélet

Helyreigazítás

24.hu
24.hu

2015. 11. 18. 15:51

Az internetes portálunkon 2015. november 7-én „Egy jó cigányvicc mindig segít, csak a nyomoron nem” címmel megjelent cikkben valótlanul állítottuk, hogy Ózdon drónokkal figyeltetik a közmunkásokat, akiket a felügyelők olykor vécézni sem engednek el. A valóság ezzel szemben az, hogy Ózd városában a közmunkásokat senki nem figyeli meg drónokkal, a munkavégzésük során pedig minden vonatkozó jogszabályt maradéktalanul betartanak az illetékes szervek.

Azt a valós tényt, hogy a Városőrség Janiczak Dávid hivatalba lépését követően megszűnt, a szerv „jobbikos Városőrség” –ként való aposztrofálásával abban a hamis színben tüntettük fel, hogy ezt a szervezetet Janiczak Dávid polgármestersége idején hozta volna létre a Ózd Város Önkormányzata. A valóság ezzel szemben az, hogy a Városőrséget az előző városvezetés állította fel, az már akkor is jogellenesen működött, és megszüntetésére ezen állapot felszámolása érdekében került sor.

Valótlanul állítottuk, továbbá azt is, hogy Janiczak Dávid polgármester az évértékelő beszédében a bűncselekmények száma csökkentésének bemutatásakor 2014 teljes éves adatait 2015 első tíz hónapi adatival vetett össze. A valóság ezzel szemben az, hogy Janiczak Dávid polgármester az évértékelő beszédében kiemelte, hogy az összehasonlítás a két év azonos időszakára vonatkozik.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

A police officer (R) directs a woman carrying a bunch of flowers near the Manchester Arena in Manchester, northwest England on May 23, 2017 following a deadly terror attack at the concert at the venue the night before. 
Twenty two people have been killed and dozens injured in Britain's deadliest terror attack in over a decade after a suspected suicide bomber targeted fans leaving a concert of US singer Ariana Grande in Manchester. / AFP PHOTO / Oli SCARFF
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.