Közélet

Lejárt termékek, higiéniai gondok a híres budapesti cukrászdában – Bezárták

Felfüggesztette a többszörösen díjnyertes cukrászda működését a Nébih– írja a Magyar Nemzet. A hatóság emberei bejelentésre mentek a XVI. kerületi vendéglátó egységhez, nem hiába: több szabálytalanságot találtak ott. Probléma volt a higiéniával és lejárt szavatosságú alapanyagok, félkész és jelöletlen termékek is előkerültek. A helyet azonnal bezárták.

Az ellenőrzést múlt héten tartották, de nem tudták befejezni, mert a tulajdonos megakadályozta őket. Végül rendőri segítséggel próbáltak bejutni. Ezt szerdán megismételték, ekkor is sikertelenül. A felfüggesztésről szóló határozatot sem tudták átadni a tulajdonosnak, amelyet így – jobb híján – postára adtak.

Az ügyben milliós bírság várható, részben azért is, mert akadályozták a hatósági vizsgálatot.

Vári Kinga, a cukrászda tulajdonosa a lapnak elmondta, addig nem kíván nyilatkozni, míg nem kapja meg a NÉBIH határozatát. A vendéglátóegység Facebook-oldalán azonban egyebek mellett azt írták, 24 évig szolgálták ki a vásárlókat, kemény munka van mögöttük, és soha semmilyen problémát nem találtak náluk, pedig sok ellenőrzésen vannak túl. Közölték továbbá, hogy bizonytalan ideig, önszántukból zárva lesznek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik