Közélet
Orbán Viktor és Farkas Flórián sajtótájékoztatója

Láthatatlan kampányra költöttek százmilliót Farkas Flóriánék

24.hu
24.hu

2015. 10. 29. 08:24

Az önkéntes árvízi védekezés például húszmillió forintba került.

Az Országos Roma Önkormányzat szervezésében mintegy ezer roma dolgozott a gátakon a 2013-as dunai árvíz idején, önkéntes munkában. Ehhez képest az ORÖ húszmillió forintot költött el ezzel kapcsolatban, és ennek is csak kevesebb mint kétharmadáról vannak számlák és elszámolások, de azok is hiányosak – mondta Vajda László, a szervezet képviselője a Népszabadságnak.

Az ORÖ a 2014-es parlamenti választás előtt 101 millió forintot kapott arra, hogy kampányoljon: a cél az volt, hogy a romákat arra biztassák, hogy regisztráljanak a kisebbségi névjegyzékben és küldjenek saját képviselőt a parlamentbe. Bár nem sok minden látszott a kampányból, Farkas Flórián elnöksége alatt így is elköltöttek 83 millió forintot a keretből.

Feltűnően sokat költöttek vendéglátásra: 2014. március 29-én sok százezres összegeket számláztak több cégnek is. A pénzből több mint 8 millió jutott a Farkas Flórián vezette Lungo Dromnak, valamint ötmillió egy Farkashoz kötődő alapítványnak is.

9,2 milliót fizettek ki kampánystratégiára egy ügyvédi irodának. Vajda László azt mondta: a stratégiának eddig a létezéséről sem hallott, hiába próbálkozott, nem kapta meg az anyagot, és az is rejtély, miért egy ügyvédi irodát bíztak meg kampánystratégia készítésével.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2012. június 14.
Zaid Naffa, Jordánia magyarországi tiszteletbeli konzulja (j) mond beszédet a Buddha-Bar Hotel Klotild Palace megnyitó ünnepségén. Mellette Orbán Viktor miniszterelnök (k) és Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter áll. Budapest új luxusszállodáját az Erzsébet híd pesti hídfőjénél lévő Klotild Palotában jordán üzletemberek cége, a Mellow Mood Group alakította ki.
MTI Fotó: Kollányi Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.