Egészségügy - Babamentő inkubátort adtak át Egerben
Közélet

A KDNP keményen nekiment az ENSZ-nek

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2015. 10. 29. 11:35

A kereszténydemokratákat megdöbbentette a toleranciabajnok zéró toleranciája.

A párt szerint az ENSZ hadat üzent a babamentő inkubátoroknak azzal, hogy felszólította Lengyelországot, hagyja abba az “embertelen” gyakorlatot, amellyel a gyermek joga és identitása sérül, hiszen nem tudja meg kicsoda. A KDNP tévesnek, félrevezetőnek tartja arra hivatkozni,

hogy az inkubátorba tett csecsemőnek sérül a szülei megismeréséhez való joga, hiszen a legjobban akkor sérül, ha meg sem születik, vagy világra jötte után hagyják meghalni.

A párt felszólítja az ENSZ Gyermekjogi Bizottságát (CRC), hogy hagyjon fel az inkubátorok betiltására irányuló tevékenységével!

A tolerancia bajnokai – akik a szolidaritás, egyenlőség, elfogadás jelszavakkal kampányolnak – most bebizonyították, hogy ismét csak üres szavakat mondanak, és a balliberális, magukat jogvédőnek mondott szervezetek családellenes törekvéseit támogatják.

A Kereszténydemokrata Néppárt a lengyel gyermekjogi ombudsmannal egyetértve azt vallja, hogy az élethez való jog mindenek felett áll.

Itthon, a mintegy 20 éve üzemelő újszülöttmentő készülékeknek több mint 150 ember köszönheti az életét. Jelenleg 32 nyilvános inkubátor működik hazánkban.

A betiltáspárti ENSZ kezdeményezés magyar szószólóinak a KDNP azt javasolja, hogy felszámolásuk helyett inkább az életmentő inkubátorhálózat bővítésén fáradozzanak. Az anonim szülés lehetőségének megteremtésén és a krízis helyzetben lévő anyák egyéb módon való segítésén nem az inkubátorok megszüntetése, hanem azok megtartása mellett kell dolgozni, hogy a megfogant gyermekeknek minél több esélyük legyen az életre – tudatta a kisebbik kormánypárt.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.