tv2
Közélet

Simon és Dederick elismerte, hogy üzleteltek Fonyóékkal

Közleményükben azt írták: 2013-ban kölcsönt kaptak egy magánszemélytől, ennek biztosítékául szolgált a Fonyóékkal megkötött opciós szerződés.

Simon Zsolt és Yvonne Dederick továbbra is a TV2 tulajdonos-ügyvezetőinek tekintik magukat. A csatorna által kiadott sajtóközleményben azt írják: 2013-ban kölcsönt kaptak egy magánszemélytől, azonban a kölcsön felét rövid időn belül visszautalták. A magánszemélyt nem nevezték meg.

Mint korábban megírtuk, Dederick és Simon saját cégeiken, a Double 6 Dominoes Kft-n (D6D) és a CCA Vízió Kft-n (CCA) keresztül vették meg a TV2-t a német ProSiebenSat1-től. Most azt írták: az az opciós szerződés, amely a D6D és a CCA üzletrészeinek vonatkozásában jött létre köztük és a Simicska Lajoshoz köthető Megapolis Média Vagyonkezelő Zrt. között, a kölcsön biztosítékául szolgált.

A közleményben az áll, hogy a felek szóban arról állapodtak meg, hogy a kölcsön fennmaradó részét Dedericknek és Simonnak egyelőre nem kell visszafizetniük, a kölcsönszerződés módosítására azonban nem került sor. A kölcsönt adó sem követelte a fennmaradó összeg visszafizetését, így Simon és Dederick számára minden szempontból váratlan és meglepő volt, hogy a Megapolis Média Zrt. minden előzetes egyeztetés vagy figyelmeztetés nélkül hivatkozott opciós jogának érvényesítésére.

Dederick és Simon elfogadhatatlannak tartja, hogy az opciós jog érvényesítéséről azután értesítették őket, hogy október 15-én adásvételi szerződést írtak alá az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Magyar Broadcasting Co. Kft-vel. Mint írják, nem tartják jogszerűnek sem a hivatkozott opció alapításának körülményeit, sem a lehívását, és megteszik a szükséges jogi lépéseket.

Úgy vélik, hogy az opció lehívására tett kísérlet nem érinti a Vajna cégével megkötött adásvételi szerződést, sem a TV2 működését, sem a partnerekkel megkötött és megkötendő szerződéseket, sem pedig a munkavállalókkal szembeni kötelezettségeket.

Ugyanakkor hétfőn este a 444 arról számolt be, hogy a Megapolis Média Zrt. kezdeményezte a cégbíróságon tulajdonjogának bejegyzését, ami visszamenőlegesen hatályos épp attól a naptól, amikor bejelentették, hogy Vajnáéknak adták el a TV2-t.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik