Budapest, 2014. január 17.
A TV2 kereskedelmi televízió XIV. kerületi, Róna utcai székháza 2014. január 17-én.
MTI Fotó: Mohai Balázs
Közélet

Simon és Dederick elismerte, hogy üzleteltek Fonyóékkal

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

hírszerkesztő. 2015. 10. 20. 15:36

Közleményükben azt írták: 2013-ban kölcsönt kaptak egy magánszemélytől, ennek biztosítékául szolgált a Fonyóékkal megkötött opciós szerződés.

Simon Zsolt és Yvonne Dederick továbbra is a TV2 tulajdonos-ügyvezetőinek tekintik magukat. A csatorna által kiadott sajtóközleményben azt írják: 2013-ban kölcsönt kaptak egy magánszemélytől, azonban a kölcsön felét rövid időn belül visszautalták. A magánszemélyt nem nevezték meg.

Mint korábban megírtuk, Dederick és Simon saját cégeiken, a Double 6 Dominoes Kft-n (D6D) és a CCA Vízió Kft-n (CCA) keresztül vették meg a TV2-t a német ProSiebenSat1-től. Most azt írták: az az opciós szerződés, amely a D6D és a CCA üzletrészeinek vonatkozásában jött létre köztük és a Simicska Lajoshoz köthető Megapolis Média Vagyonkezelő Zrt. között, a kölcsön biztosítékául szolgált.

A közleményben az áll, hogy a felek szóban arról állapodtak meg, hogy a kölcsön fennmaradó részét Dedericknek és Simonnak egyelőre nem kell visszafizetniük, a kölcsönszerződés módosítására azonban nem került sor. A kölcsönt adó sem követelte a fennmaradó összeg visszafizetését, így Simon és Dederick számára minden szempontból váratlan és meglepő volt, hogy a Megapolis Média Zrt. minden előzetes egyeztetés vagy figyelmeztetés nélkül hivatkozott opciós jogának érvényesítésére.

Dederick és Simon elfogadhatatlannak tartja, hogy az opciós jog érvényesítéséről azután értesítették őket, hogy október 15-én adásvételi szerződést írtak alá az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Magyar Broadcasting Co. Kft-vel. Mint írják, nem tartják jogszerűnek sem a hivatkozott opció alapításának körülményeit, sem a lehívását, és megteszik a szükséges jogi lépéseket.

Úgy vélik, hogy az opció lehívására tett kísérlet nem érinti a Vajna cégével megkötött adásvételi szerződést, sem a TV2 működését, sem a partnerekkel megkötött és megkötendő szerződéseket, sem pedig a munkavállalókkal szembeni kötelezettségeket.

Ugyanakkor hétfőn este a 444 arról számolt be, hogy a Megapolis Média Zrt. kezdeményezte a cégbíróságon tulajdonjogának bejegyzését, ami visszamenőlegesen hatályos épp attól a naptól, amikor bejelentették, hogy Vajnáéknak adták el a TV2-t.

vissza a címlapra
  • Címkék:
  • tv2

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Swedish director Ruben Ostlund delivers a speech on stage after he was awarded with the Palme d'Or for the film 'The Square' on May 28, 2017 during the closing ceremony of the 70th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France.  / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.