ceu-pr-02 (ceu, ceu üzleti iskola, ceu business school, üzleti, képzés, )
Közélet

Teljes ösztöndíjat kínál szír hallgatóknak a CEU

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2015. 10. 19. 19:27

Teljeskörű ösztöndíj-lehetőségeket kínál a Közép-európai Egyetem (CEU) szír állampolgárok számára mester és doktori programjaira a 2016/17-es tanévre. A képzés teljes időtartamára lehet jelentkezni bármely tudományterületen, az ösztöndíjakat a tanulmányi eredmények és rátermettség alapján ítélik oda az intézmény közleménye szerint. Azon pályázók, akikre igazak a jelentkezési feltételek, és a CEU általános jelentkezési határidejéig, 2016. február 4-ig kitöltik az CEU online jelentkezési lapját, automatikusan elbírálásra kerülnek.

„Az elmúlt 25 évben a CEU a régió éllovasa volt a tehetséges külföldi hallgatók idevonzásában” – mondta Chrys Margaritidis, a CEU hallgatói ügyekért felelős dékánja. „Most fontosabb, mint valaha, hogy tekintettel legyünk a háború tépázta országok hallgatóinak helyzetére, akik számára nagyon nehézzé vagy egyenesen lehetetlenné vált tanulmányaik folytatása. Tudományos közösségként már nagyon várjuk, hogy még több szír hallgatót fogadhassunk és támogathassunk.”

A CEU közleménye szerint az intézmény erősen nemzetközi állománya az iskola egyik legnagyobb erőssége. Tavaly 80 ország valamivel több, mint 600 hallgatója szerzett itt diplomát, és csatlakozott a 13 000-nél is több öregdiákot számláló nemzetközi közösségéhez. Idén 672 hallgató érkezett 96 országból, köztük olyan válság sújtotta helyekről, mint pl. Szíria, Pakisztán, Afganisztán, Eritrea és Ukrajna.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.