Közélet

Amikor Nógrádi tanár úr agyhullám-fegyverekről értekezett

A nemzet biztonságpolitikai szakértője halálos komolysággal beszélgetett Szaniszló Ferenccel az egyik legsúlyosabb összeesküvés-elméletről..

Nagyszerű felvételre bukkant a 444 a terrorügyben megkerülhetetlen szakértővé előléptetett Nógrádi Györgyről, aki Szaniszló Ferenc vendége volt néhány éve az Echo tévében. Az ominózus adásban az összeesküvés-elméletek rabjainak körében népszerű amerikai HAARP-ról beszélgettek, amely egy légkört vizsgáló tudományos eszköz. Ezt egyébként idén átadták egy alaszkai egyetemnek, tehát nem kimondottan titkos dologról van szó.

A „biztonságpolitikai szakértő”, aki mostanában a menekültválságról és terrorizmusról fejtegeti a tényekkel sokszor hadilábon álló elméleteit, a műsorban magabiztosan állította, hogy a HAARP sugarai „hatnak az emberi agy hullámaira”, mi több, „képesek arra, hogy egy hadsereg működését megakadályozzák”. Ezt azzal próbálta alátámasztani, hogy Ceausescu bukásakor sokan attól féltek, hogy a Securitate megmérgezheti az ivóvizet, illetve arra, hogy amikor Afganisztánban járt, meglepte, hogy a német táborban afgánok főzték a teát, mert akár meg is mérgezhették volna a németeket. Hogy ennek mi köze a HAARP-hoz, az sajnos nem derült ki.

Nógrádi arról is beszélt, hogy a világban minden pillanatban hetvenezer vihar tombol, ezért senki sem venné észre, ha ezek közt olyan is volna, amit az amerikaiak generáltak, sőt, az is kiderült, hogy a „biztonságpolitikai szakértő” szerint a HAARP-pal az amerikaiak minden rakétát le tudnának szedni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik