Közélet

Fizetésükért aggódnak a TV2 munkatársai

super-tv2-mokka(3)(1)(430x286).jpg (super tv2, mokka,)
super-tv2-mokka(3)(1)(430x286).jpg (super tv2, mokka,)
Főleg a hírműsorok munkatársai aggódnak, senki nem tudja, mi lesz, ki az új főnök, és ez mennyiben érinti majd a megélhetésüket.

Az elmúlt héten nem jártam bent, de olyan híreket kapok a csatornától, hogy nem is nagyon bánom. Állítólag alig vannak bent, akinek dolga van, megcsinálja, és igyekszik minél hamarabb lelépni az épületből. Főleg a hírműsorok munkatársai vannak berezelve, senki nem tudja, mi lesz – mondta a Borsnak egy neve elhallgatását kérő bennfentes.

Mint arról korábban beszámoltunk, csütörtök délelőtt a TV2 bejelentette, hogy a Magyar Broadcasting Co. Kft. veszi át a TV2 Media Group Holdings Kft.-t, és már alá is írták az adásvételi szerződést is. Andy Vajna sajtótájékoztatóján személyesen mutatta be a csatorna új vezérigazgatóját, Dirk Gerkenst, a konkurens RTL Klub korábbi vezetőjét.

Kora este köpött az ünneplők levesébe Simicska üzlettársa, Fonyó Károly, mikor a tulajdonában lévő cég, a Megapolis Media Zrt. közleménybe jelentette be, megelőzték Vajnát, a két nappal korábbi tranzakció értelmében már övék a TV2, valamint hogy a két korábbi vezetőt visszahívják. Másnap Yvonne Dederick és Simon Zsolt a tenyek.hu-nak azt állították: Simicska bejelentése nem több műbalhénál, szerintük “abszurd az egész”, a Megapolisnak nem volt elővételi joga. Állítólag a TV2 jelenleg is az ő tulajdonukban van, ahogy eddig is, és az október 15-én bejelentett tranzakció lezárásáig ügyvezetőként is az eddig megszokott módon tevékenykednek.

A két korábbi vezető pénteken állítólag kör-e-mailben próbálták megnyugtatni a dolgozókat, nincs okuk az aggodalomra.

Yvonnéknak csak feltűnt volna, ha két nappal ezelőtt eladták volna a csatornát Simicskáéknak. Nem hiszem, hogy ezután kötöttek volna egy szerződést Vajnával is. De ha igen, akkor nagy játékosok – mondta egy bennfentes a napilapnak, aki szerint általános vélekedés a kollégák közt, hogy „mindegy ki a tulaj, csak jöjjön a fizetés”.

Egyéb TV2-s anyagokért, ide kattints!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik