Közélet

A G-nap előtt fizethettek Simicskáék egymillió eurót a TV2-ért

Még a Orbán–Simicska-háború februári kirobbanása előtt, tavaly ősszel vettek opciót Simicska Lajosék a tévécsatornáért.

Fonyó Károly, a Megapolis Media Zrt. tulajdonosa nem cáfolta az Origo információját, igaz, meg sem erősítette. Mindemellett jelezte, hogy ez üzleti titok.  Az időzítésről sem mondott semmit, ami igen érdekes részlet lenne az Orbán–Simicska-háborúban.

Fonyó az Origónak azt azonban elárulta, hogy van már jelöltje a TV2 vezérigazgatói posztjára, ám csak annyit lehet tudni, hogy nem az Andy Vajna által megnevezett Dirk Gerkensről van szó, aki korábban az RTL élén állt.

Csütörtökön rontotta el Andy Vajna kedvét Fonyó Károly, amikor csütörtökön a filmbiztos adásvételi bejelentése után közölte, hogy mégsem Vajnáéké, hanem a Megapolisé a TV2. A Simicska-birodalomhoz köthető Megapolis szerint ugyanis ők vették meg a csatornát birtokló TV2 Media Group Holdings Kft. 100 százalékos üzletrészét október 13-án. Ráadásul mivel Yvonne Perla Dederick és Simon Zsolt János ügyvezetők a Megapolis Media Zrt. hozzájárulása nélkül adták el a csatornát Vajnának, azonnali hatállyal kirúgták őket.

Jelenleg tehát még kérdéses, hogy kik a tulajdonosok: Yvonne Perla Dederick és Simon Zsolt János, akik Andy Vajnának eladták a tulajdonrészt, de még birtokon belül vannak, avagy a Megapolis, amely vélhetően egy opciós ügylet révén jutott tulajdonrészhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik