Gazdaság - Pénzügy - GKI-konferencia
Közélet

Mellár: még a Kádár-korszak gazdasági teljesítménye is jobb volt a jelenleginél

24.hu
24.hu

2015. 10. 12. 16:49

A Századvéget lepénzmosodázó közgazdász szerint Orbán Viktorral már lehetetlen észérvekkel beszélgetni.

Demokrácia tekintetében még a Gyurcsány-kormány is jobban teljesített a jelenlegi vezetésnél – véli Mellár Tamás, aki az első Orbán-kormány alatt a Központi Statisztikai Hivatal elnöke, 2010-ben pedig a Századvég Gazdaságkutató Zrt. egyik alapítója volt.

A közgazdász az ATV hétfő esti műsorának délelőtti felvételén azt mondta: amióta otthagyta a Századvéget, a jobboldali vezetők árulónak tekintik. Az intézetnél kutatási igazgatói tisztséget töltött be, de egy év után távozott, később több interjúban pénzmosodának nevezte a Századvéget és arról beszélt, hogy kamu tanulmányokat készíttettek velük a minisztériumok. A Századvég beperelte Mellárt, de a közgazdász nyert.

Az ATV-ben arról beszélt, hogy Orbán Viktorral már nem lehet észérvekkel beszélgetni. Az első kormányzati időszakban még hajlott a vitára, érdekelte a szakértők véleménye, de most már, ha össze is hív valamilyen szakértői csoportot, meg se hallgatja őket, csak a sajtónak szól az egyeztetés.

Ha csak a számokat nézzük, akkor még a Kádár-korszak gazdasági teljesítménye is jobb volt az elmúlt évekénél, ha pedig a demokrácia helyzetét vizsgáljuk, a jelenlegi Orbán-kormány demokrácia-felfogásánál és gyakorlatánál még a Gyurcsány Ferenc vezette szocialista kabinet is jobban teljesített – vélekedett Mellár.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.