Közélet

Becsvölgye és Hunya sem marad polgármester nélkül

Az eddig az önkormányzati képviselő-testület tagjaként tevékenykedő Bicsák Richárdot választották meg polgármesternek vasárnap a Zala megyei Becsvölgyén, ahol az új képviselő-testület összetételéről is döntöttek a szavazók – tájékoztatta a település jegyzője az eredményről az MTI-t.

Fazekas István elmondta: Becsvölgyén a képviselő-testület és a polgármester júniusban egyhangúlag szavazott az önfeloszlatásról, miután nem tudtak egymással együttműködni. A vasárnap rendezett időközi választáson a 668 szavazásra jogosult polgár közül 469-en voksoltak, közülük hárman érvénytelen szavazólapot adtak le.

And the winner is…

Hegedüs Roland független jelölt, korábbi önkormányzati képviselő nyerte az időközi polgármester-választást vasárnap a Békés megyei Hunyán. Uhrin Anna jegyző özlése szerint a tisztségért ketten indultak, Hegedüs Roland 236, a szintén független Hegedűs Bence 97 szavazatot kapott.

A településen az 570 választásra jogosult közül 336-an mentek el szavazni, három szavazat érvénytelen volt – mondta a jegyző. A faluban azért rendeztek időközi választást, mert Petényi Szilárdné, akit háromszor választottak polgármesterré, június 30-i hatállyal, családi okokra hivatkozva lemondott a tisztségről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik