Közélet

Agresszív menekültekkel riogat és halálra keresné magát egy titokzatos cég

Ön is retteg a menekültektől? Esetleg attól, hogy áttörnek Röszkénél? Hogy megerőszakolják? Hatalmas szerencséje van, mert egy élelmes vállalkozó megtalálta a megoldást. De kezdjük azzal, hogy mi ellen véd. Az Onvedelem-hu.com domainen így hirdeti magát a cég:

menekultek

A Magyarországot ellepő elkeseredett, erőszakolni vágyó migránsok ellen az Onvedelem-hu.com egyszerű megoldást ajánl. “Csupán” darabáron hétezer forintért meg kell vásárolnia a cég kulcstartón hordozható hangriasztóját. Az apró eszközről ezt írják:

onvedelmi riaszto

Az eszközben az az érdekes, hogy az Onvedelem-hu 6900 forintért árulja, miközben ez egy egyszerű kínai tucateszköz. Az Amazonon éppen elfogyott, de az Aliexpressen most épp 2,44 amerikai dollárért lehet megrendelni, ha legalább 50 darabot vásárolunk belőle. Ez mai árfolyamon 685 forint. Ha 50 darabot veszünk, megússzuk harmincötezer forint alatt.

De ki is ez a titokzatos cég, aki a menekültekkel rémisztgetve tízszeres áron ad el valószínűleg haszontalan önvédelmi termékeket? Fogalmunk sincs. Az Onvedelem-hu.com domain regisztrációja az Oklahoma állambeli Tulsában van, az Enom nevű domainhosting-céggel regisztrálták. Azt, hogy ki regisztrálta, nem lehet kideríteni, erre a célra a WhoisGuard nevű cég szolgáltatásait használják. Ez a cég eltitkolja a domaint regisztráló vállalkozás nevét, hogy ne tudják zaklatni a spammerek.index

Megpróbáltunk rendelni mi is egy darabot az önvédelmi riasztóból. A cég nem a szokásos kereskedési megoldásokat használja, az oldalukon egy saját űrlapot kell kitölteni, megadni a címet, nevet, telefonszámot. A riasztót futár hozza ki, fizetni neki kell majd, így maximum a már megrendelt termék csomagolásából lehetne kideríteni, honnan is adták fel.

Az egészben az az érdekes, hogy úgy ijesztgetnek a menekültekkel, hogy nem történt olyan erőszakos bűncselekmény a menekültválság kezdete óta, amit menekültek követtek volna el Magyarországon magyarok ellen. Ráadásul a határzár felépítése óta a menekültek csak a határ környékén fordulnak elő, erős rendőri és katonai biztosítással. Budapestről gyakorlatilag teljesen eltűntek. De még ha agresszívak lennének is, a katonák sokkal hatékonyabb elrettentők, mint egy kulcstartó.

Megkerestük a céget. Elérhetőséget természetesen nem szerepel a honlapon, így az ottani levélküldőt használtuk. Pár kérdést tettünk fel:

  • Miért gondolják, hogy pont a menekültválsággal lehet önvédelmi eszközöket eladni?
  • Miért mossák össze a menekülteket a nemi erőszaktevőkkel?
  • Miért árulják majdnem tízszeres áron a termékeiket?
  • Kik ők, és miért titkolták el kilétüket?

Ha válaszolnak, frissítjük a cikket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik