Közélet

Barcson meg kellett erősíteni a segélyezési munkát

Mivel az elmúlt egy hétben megtízszereződött a Horvátországból Barcsra érkező menedékkérők száma, az Ökumenikus Segélyszervezet több erőforrást rendelt a helyszínre.

A horvát határnál fekvő somogyi városban szeptember 20-án kezdték meg a munkát, és míg az első napon 182 illegális határátlépő ellátását kellett megoldani, addig az elmúlt napokban már csaknem 2000 ember érkezett 24 óra alatt. A segélyszervezet humanitárius szakemberekből, szociális munkásokból, tolmácsokból és önkéntesekből álló csapata váltásokban 24 órás ügyeletet lát el.

Fotó: Kaufmann Balázs/24.hu
Fotó: Kaufmann Balázs/24.hu

Az elmúlt napok tapasztalatai és a kilátásba helyezett határzár miatt a segélyszervezet a következő napokban további növekedéssel számol, ezért az újonnan felállított sátrat és a több szervezet által használt közös tárolókonténert nagymennyiségű segélyáruval töltik fel. A készletek az ivóvízen, valamint a gyümölcsöt, olajos halkonzervet és pitát tartalmazó élelmiszercsomagokon kívül speciális gyermekételeket és pelenkát is tartalmaznak – tájékoztatta a szervezet kedden az MTI-t.

Az Ökumenikus Segélyszervezet szeptember 15-én felállított mobilcsapatai az elmúlt két hétben csaknem 80 ezer embert láttak el Beremenden, Barcson, Magyarbólyban, valamint Hegyeshalmon.

A közleményben kitértek arra is, hogy a szervezet adománygyűjtést indított, amelyhez szeptember 30-ig lehet csatlakozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik