Közélet

Kódolva van a konfliktus Lázár és Rogán között

Még ezután futják le a hatáskörök elosztását, az is fontos kérdés, hová kerül majd az új „minisztérium”.

Csak jobban összekuszálja a hatáskörök elosztását, hogy Rogán Antalnak új minisztériumot hoznak létre – írja az Origo. A következő hónapokban biztos, hogy lesznek majd nézeteltérések a Miniszterelnökséggel.

A portálnak a kormányzati folyamatokra rálátó forrásai arról beszéltek, hogy az elmúlt hetek küzdelmeinek egyértelműen hatalomtechnikai háttere volt. Rogán Antal túlságosan kívül érezte magát a kormányzati döntéseken, Orbán Viktort pedig zavarta, hogy Lázár János túl nagy hatalomra tett szert a Miniszterelnökségen.

Eddig a miniszterelnökhöz leginkább Lázár Jánoson keresztül lehetett eljutni, de a helyzet ezután bonyolultabb lesz. Kérdés, hol fogják elhelyezni az új minisztériumot – ha az Országházon kívül, akkor Rogánék mellőzve érezhetik magukat, ha a Parlamentben, akkor pedig kódolva vannak az összetűzések, főleg, ha a Miniszterelnökségtől vesznek el irodákat ehhez.

Mivel a kormányzati kommunikáció is Rogánhoz kerülhet, Giró-Szász András távozhat, mivel a portál információi szerint nem kíván együtt dolgozni Rogán Antal stábjával. Más kormánytagok körében sem aratott osztatlan lelkesedést a volt frakcióvezető helyzetbe hozása. Vannak, akik szerint Rogán túlságosan a saját érdekeit állítja előtérbe, egyáltalán nem tekintik csapatjátékosnak, ami vissza is üthet. Attól is tartanak, hogy a politikushoz köthető gyanús ügyek rossz fényt vethetnek Orbánra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik