Közélet

A befejezetlen Sportkórházból lehetne az új budai szuperkórház

A megoldás minden tekintetben ideálisnak tűnik: a helyszín kiváló és egy korszerű elvek alapján tervezett, félkész épület is áll a telken.

A több mint egy évtizede befejezetlen Sportkórházból alakíthatják ki az új fővárosi „szuperkórházat” – értesült a Magyar Idők. A Testnevelési Egyetem kiürülő Alkotás úti ingatlanait is bekebelezheti a leendő egészségügyi intézmény. Idén még meg fogják hozni a döntést, a jövő évi költségvetésben egymilliárd forintot különítettek el az intézmény tervezésére és előkészítésére – írja a kormánypárti lap.

Az Alkotás utcai telken már áll egy szerkezetkész, eredetileg is egészségügyi célra épített, korszerű elvek alapján megtervezett épületszárny. Az épülettömb 40-50 százalékban készen van, az építkezés a 2002-es kormányváltáskor állt le. A helyszín közlekedési szempontból kiváló: az Alkotás úton, a BAH-csomóponton és a Déli pályaudvar előtti kereszteződésen keresztül Buda minden pontja és Pest belvárosa is gyorsan elérhető, a fontos tömegközlekedési eszközök, beleértve a 2-es metrót, néhány száz méteren belül vannak. A korszerű felszereltségű Budai Mentőállomás is a szomszédban van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik