Közélet

Újabb menekültes médiakampány jöhet

Erre az évre konferenciát, nagyszabású vállalati rendezvényeket mondtak vissza a külföldi megrendelők, illetve 2016-ra nem Budapestet választották ezek helyszínéül a menekültválság kapcsán Magyarországról megjelent “hamis híradások” miatt, állítja a Magyar Idők. Naponta legalább tucatnyi szállodafoglalást is lemondanak a külföldiek.

A lap szerint nem csupán a pályaudvarok környékén vagy a menekültek útvonalai mentén lévő hotelekből marad el a korábbiaknál több egyéni vendég, hanem Budapest-szerte és egyes vidéki régiókban is érezhetően visszaestek a szobafoglalások.

Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke a lapnak azt mondta, a szállodavállalatok és az önálló hotelek közül is többen jelezték, hogy visszaesett a foglalások száma október első-második hetére. Szerinte főként az országról megjelent negatív hírek miatt érkeznek a lemondások. Ez különösen olyan szállodákat érint érzékenyen, amelyek vendégköre döntően szabadidős utazókból áll, vagyis akik például városnéző körutakra vagy vidéki, gyógyfürdős kikapcsolódásra érkeznek hazánkba, és jellemzően az interneten foglalják le a szállást.

Niklai Ákos azt mondta, a szállodaszövetség javasolni fogja az ágazatot felügyelő Nemzetgazdasági Minisztériumnak, illetve a nemzeti marketinget irányító Magyar Turizmus Zrt.-nek egy közös, nemzetközi médiakampány elindítását, ha súlyosabb mértékben jelentkezne a turizmusban a menekültügy miatti visszaesés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik