Közélet

Rogáné a Tájékoztatási Minisztérium?

Lázár János minisztert csinálhatott politikai fegyvertársából.

Lázár János elégedett azzal, hogy Rogán Antal nem a Miniszterelnökség kötelékén belül folytatja politikai karrierjét. Szerinte nincs mit ünnepelni, bár az mindenképpen győzelem, hogy a kormányfő hagyta magát meggyőzni a józan érvektől – mondták az atv.hu-nak a miniszter környezetéből. A névtelen informátor szerint nagy bravúr, ha valaki nem miniszterelnökként „csinál” minisztert politikai fegyvertársából.

Most erről van szó, hiszen Rogán Antal – egyelőre legalábbis úgy tűnik – tárcával rendelkező miniszter lesz. Az atv.hu úgy tudja, a munkacímén egyelőre Tájékoztatási Minisztériumként emlegetett új egységhez tartozik majd a kormányzati kommunikáció, a tekintélyes büdzsé fölött diszponáló Nemzeti Kommunikációs Hivatal és mindenek előtt a kormányfő személyét érintő programok: beszédek, utazások, találkozók, átadások, stb. kommunikációja.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt péntek reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Rogán miniszterelnöki kabinetfőnökké kinevezéséről azt mondta: a poszt „a gyengeségek orvoslásához tartozik”. „Túlságosan sok a munka, ami rajtam van (…), nekem is szükségem van fiatalabb emberekre és több segítségre” – fogalmazott. Korábban a Népszabadság arról írt, hogy távozik posztjáról Giró-Szász András. A lap külön kiemelte, hogy a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár kapcsolata Rogán Antal kabinetfőnökkel nem éppen baráti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik