Közélet

Rogán bejelentette, távozik a frakció éléről

A velencei kihelyezett frakcióülés személyi kérdésekről is dönt, ezt maga Rogán Antal jelentette be.

Október 1-től ő a miniszterelnök politikai kabinetfőnöke, a Miniszterelnökségen kezd el dolgozni.

Az utódlásáról a frakcióülésen döntenek, Orbán Viktor javasol majd, a frakció pedig dönt. Információink szerint Tuzson Bence lehet az egyik befutó, de Gulyás Gergely is esélyes.

Rogán Antal elmondta, Orbán Viktor még tavaly április-májusban kérte fel arra, hogy segítse a politikai munkáját, amit egy kis stáb létrehozásával tett az elmúlt hónapokban. Szeptember elején pedig arra kérte a kormányfő, hogy ezt a munkát kabinetfőnökként folytassa.

Arra a kérdésre, hogy milyen együttműködésre számít Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, a leköszönő frakcióvezető azt válaszolta: „Lázár Jánossal több mint öt éve kiválóan dolgozom együtt”, és biztos abban, hogy ez most is zökkenőmentes lesz, hiszen – mondta – közös céljuk van, „egy eredményes és sikeres kormányzás, és ebben kell segítenünk mindkettőnknek Magyarország megválasztott miniszterelnökét”.

Rogántól azért kérdezték ezt a sajtótájékoztatón, mert költözése a Miniszterelnökségre konfliktusokat szülhet, ugyanis Lázár Jánosnak nagyon nincs ínyére egy kétfejű hivatal, ő nem kér Rogán kabinetfőnökségéből. Arról, hogy Lázár nem fogad el közös lovas megoldást, itt írtunk bővebben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik