Közélet

Halálra rémítették a komáromiakat, “melegítőbe ugyanis senki nem megy airsoftozni”

Nagy riadalmat keltett négy fiatal 2015. július 14-én éjszaka Komáromban. Egy helybéli telefonált a 112-es segélyhívóra 22 óra 54 perckor, hogy emberek terepruhában, fegyverrel a kezükben sétálnak a városban – számol be a police.hu. A fiatalok akkora riadalmat keltettek, hogy a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja valamennyi, Komáromban szolgálatban lévő egységét a megadott címre irányította, hogy ellenőrizzék a bejelentés valóságtartalmát. A bejelntés szóról szóra igaznak bizonyult annyi különbséggel, hogy a fiatalok kezében lévő fegyver mindegyike úgynevezett Air Soft volt.

A fiatalok a Duna-partra indultak, ott akartak gyakorlatozni, a csapatmunkán akartak erősíteni. Először egy üresen álló hangárba mentek, ahol az épületharcot gyakorolták, ezután vágtak neki az erdőnek. Mivel nem tudták pontosan, merre járnak, és merre folytassák útjukat, jobbnak látták, ha a betonúton közelítik meg a területet.

Egyikük elmondta: mindig terepszínű ruhába öltöznek, „melegítőbe ugyanis senki sem megy airsoftozni”.

A négy fiatal ellen garázdaság szabálysértés elkövetése miatt indított szabálysértési eljárást a Komáromi Rendőrkapitányság, amelyet 2015. augusztus 26-án lezárt a rendőrség és az ügyet továbbította a Komáromi Járásbíróságnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik