Közélet

Eltűnt egy szír fiú Magyarországon

Szíriai menekült Libanonban (Array)
Szíriai menekült Libanonban (Array)

Egy testvérpár együtt menekült el Szíriából, de egyiküket elfogták a szerb határon. A másikuk elrejtőzött az erdőben, azóta nem találják. A rendőrség mondjuk nem is töri magát.

Augusztus 4-én a rendőrök elfogtak egy húszéves szír férfit a szerb határon. A fiatal hiába mondta nekik, hogy 13 éves testvére is vele van, csak elbújt az erdőben, a nyelvi nehézségek miatt nem értették meg. Így öccse, akivel kettesben hagyták el Szíriát, magára maradt. Az Index cikke szerint azóta Szegeden és Cegléden is látni vélték a fiút.

Léderer András menekülteknek segítő önkéntes jelentette az esetet a rendőrségnek, de azóta semmi előrelépés nem történt az ügyben. Úgy tudja, a rendőrség el se kezdte a keresést, még a báty nála lévő mobilját se kérték be, bár tény, hogy az elromlott.

Az idősebbik fivér most egy menekülttáborban van és hiába jelezte többször testvére eltűnését, a rendőrség nem tett semmit. A tábor tolmácsa elért annyit, hogy a húszéves férfi kimenőt kaphatott, meg egy telefont, hogy felkutassa testvérét. A rendőrség amúgy annyit közölte az Indexszel, hogy eltűnés miatt nyomoznak, és felvették a kapcsolatot a csongrádi és Pest megyei rendőrséggel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik