Közélet

Az orránál fogva vezette az idős férfit a fiatal zalai csaló

pénztárca (Array)
pénztárca (Array)

A fiatal nő rávette jótevőjét, hogy külfönféle hiteleket vegyen fel, és még nyugdíját is ellopta.

Fiatal nő ellen emeltek vádat Zala megyében. A 24 éves csaló tavaly augusztusban ismerkedett meg egy 82 éves férfival. Kovács Mónika néven mutatkozott be és időnként felkereste őt a lakásán, hogy a bizalmába férkőzzön. Sikerült is neki, olyannyira, hogy rávette, vegyen neki egy telefont és egy tévét. Az öregúr azt az ígéretet kapta újdonsült ismerősétől, hogy törleszteni fogja a csaknem 224 ezret érő holmik törlesztőrészleteit. Szerzeményein azonban gyorsan túladott, az adósságával pedig nem törődött.

Nem sokkal később rábeszélte egy újabb hitelre, 100 ezer forintot vetetett fel vele, és ismét azt mondta, fizetni fog. De egy forintot sem adott, az idős férfit pedig több mint 184 ezer forintos kár érte. Szeptemberben újabb összeget zsebelt be, miután a férfi felvette a nagykanizsai postán a nyugdíját. A 136 ezer forintból 120 ezret lopott el úgy, hogy kivette azt jótevője tárcájából. November elején újfent megjelent a férfi lakásán és egy alkalmas pillanatban, a hálószobai szekrényben lévő pénztárcából kivett 50 ezer forintot.

Az idős embert csaknem 580 ezer forint kár érte összesen, amely nem térült meg. Fiatal kora ellenére a 24 éves csaló vagyon elleni bűncselekmények miatt már többszörös visszaesőnek minősül, legutóbbi büntetéséből 2013-ban szabadult, azóta a bíróság már jogerősen 2 évi és 2 hónapi fegyházbüntetésre ítélte, míg egy másik ügye bírósági szakban van. Ezúttal  bűncselekmény felismerésére (elhárítására) idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére folytatólagosan elkövetett csalás bűntette, lopás vétsége, valamint magánokirathamisítás vétsége miatt kell felelnie – tájékoztatott a Zala Megyei Főügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik