Közélet

Ellentétes szakvélemények születtek a fiatalokat gázoló taxis ügyében

A taxis két fiút gázolt el a XV. kerületben 2013 augusztusában. Hogy bűnos-e, azt a két szakértő homlokegyenest másképp látja - írta meg a Bors.

 

A 18 éves Benjámin és barátja egy ismerősükkel kiegészülve véletlenül buszozott a XV. kerületbe 2013. augusztus 28-án. Mikor leszálltak a rossz buszról, a másik oldalon észrevették annak a busznak a megállóját, ami visszavitte volna őket az Örs vezér terére.  “Ám nem mentek el a zebráig, hanem megpróbáltak átszaladni egy forgalmas úton. A feléig eljutottak, majd jött egy taxis, és halálra gázolta Barnabást és Bencét. A harmadik fiú, Dani pár centivel hátrébb volt, ezért ő életben maradt” – beszélt az esetről a Borsnak Benjámin édesanyja. A napilap információi szerint a taxis büntetett előéletű.

A bíróság által kirendelt szakértő szerint – akit korábban az Eva Rezesova-ügyből kizártak – a taxis nem hibázott, 54 kilométeres sebességgel jött, a család által felkért szakértő viszont azt állapította meg, hogy a taxis több mint 70-nel hajtott.

Dr. Horváth Z. Péter ügyvéd elmondta: rettentő fontos, hogy a bíróság melyik szakértő véleményét fogadja el, mert ha a taxis valóban 50-nel ment, akkor nem halt volna meg a két fiú. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik