Közélet

Eltűnt a Holt-Tiszában egy szír határsértő

tisza (Array)
tisza (Array)

Helikopterrel, csónakokkal, búvárokkal is keresték azt a szír migánst.

“Rendőrautók köröztek a környéken, hallottam, hogy valakit keresnek, de nem tudom, ki lehetett az. Rendszeresen itt pecázok, nem túl mély a víz, a közepén jó, ha a fejemig ér. Az alja viszont nagyon iszapos, több helyen 50-60 centiméter vastag lehet az üledék. Ha valaki bepánikol, könnyen bajba kerülhet a vízben” – mondta kedden a delmagyar.hu-nak egy horgász a Fehérpart-szilvási Holt-Tiszánál.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata elmondta, egységeik a múlt héten 6 szír határsértőt fogtak el Szeged-Szentmihály külterületén, a Holt-Tisza térségében. A migránsok azt mondták az egyenruhásoknak, hogy hetedik társuk visszament a derékig érő vízbe, és elindult Szerbia felé.

A rendőrök a katasztrófavédelem és a vízimentő-szakszolgálat bevonásával átkutatták a Holt-Tisza érintett szakaszát, valamint a polgárőrség közreműködésével terepkutatást végeztek. Közben a rendőrség helikoptere is a térségbe érkezett, de a férfiról azóta sem tudni semmit,nem került elő. A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján a legvalószínűbb, hogy a férfi visszaszökött Szerbiába a zöldhatáron.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik