Közélet

Viperával ölt a 18 éves somogyi fiú

viszi gyilkosság (Array)
viszi gyilkosság (Array)

A fiatal – aki brutális módon végzett idős áldozatával - azt mondta, azért kellett a pénz, hogy el tudjon utazni tervezett munkahelyére.

Előre kiterveltek, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés – ezért folytatott nyomozást a rendőrség egy 18 éves fiú ellen, aki tavaly novemberben megölt egy idős asszonyt a Somogy megyei Viszen, hogy megszerezze pénzét. Az ügyet lezárták, vádemelést javasolnak.

A megyei rendőr-főkapitányság csütörtökön újabb részleteket közölt a brutális támadásról. Azt már korábban tudni lehetett, hogy a fiatal azzal magyarázta tettét, hogy új életet akart kezdeni, ehhez volt szüksége a pénzre. A házban 10 és 20 ezer forint közötti összeget talált.


Fotó: police.hu

Az első hírek még arról szóltak, hogy egy vascsővel ölte meg áldozatát, ám a rendőrség most arról tájékoztatott, hogy viperát használt a gyilkosságoz: többször, nagy erővel sújtott le a 70 éves asszonyra. Ismerte áldozatát, és mint kiderült, azért választotta őt, mert neki nem volt kutyája, aki akadályozhatta volna a támadásban. Miután végzett vele, átkutatta otthonát, a gyilkos „fegyvert” pedig szétszerelte és a darabjait különböző helyeken elrejtette. Ezeket a rendőrök megtalálták és lefoglalták.

A fiút többször kihallhatták, végül beismerte tettét. Az ügy iratai már az illetékes ügyészségen vannak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik