Közélet

Magyar György kizártnak tartja a politikai gyilkosságot

Elképesztő hiányosságok voltak a Váradi András halálának okát feltáró nyomozásban, de ezzel nem a politikai megrendelést akarják elkenni – véli a család ügyvédje.

Nem tartja elképzelhetőnek Magyar György ügyvéd, hogy politikai megrendelésre gázolták volna halálra Váradi Andrást, az Együtt-PM alcsútdobozi polgármesterjelöltjét az önkormányzati választás előtt – erről az ATV műsorában beszélt.

Az ügyben bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást, a Váradi családját képviselő ügyvéd viszont beadványban kérte az eljárás folytatását. Azt mondta: jelentős eltérések vannak a műszaki és orvos szakértői vélemények között, ezt bizonyítási kísérlettel lehetne tisztázni. Ennek lefolytatását viszont a rendőrség azzal utasította el, hogy a balesetet a tavaly októberihez hasonló időjárási körülmények között kell rekonstruálni.

A hatóság indokát Magyar György elképesztőnek nevezte, ennek ellenére kizárta, hogy politikai megrendelésre gázolták volna el Váradit és emiatt nem akarnák feltárni az ügy hátterét. Ezt Krémer Ferenc rendőrségi szakértő sem tartja valószínűnek, ugyanakkor elmondta: vannak olyan politikailag kényes ügyek, melyekben a rendőrök úgy érzik, hogy valamilyen politikai elvárásnak kellene megfelelniük, ezért inkább jobbnak látják nem bolygatni azt. A szociológus szerint a magyar rendőrség sajátossága, hogy inkább figyelnek a vezetők elvárásaira, mint a lakosság igényeire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik