Közélet

Mellébe varratva csempészett kokaint

Madridban bukott le az implantátumba rejtett több, mint másfél kiló kábítószerrel egy venezuelai nő. 

Mellimplantátumaiban próbált 1,7 kilogramm kokaint Kolumbiából Spanyolországba csempészni egy venezuelai nő, akit feltartóztattak a madridi reptéren – írja az ABC hírportál.

A rendőrség elmondása szerint az utasok átvizsgálásakor a nő furcsa mozgása, testtartása keltette fel a kábítószer-ellenes munkatársak figyelmét. 

Miután a poggyászában nem találtak semmit, a 43 éves nőt motozásnak vetették alá, amelynek során a rendőrök mindkét mell esetében rendellenességekre lettek figyelmesek. Ekkor a gyanúsított ideges lett, és bevallotta, hogy a mellimplantátumait kokainnal töltötték meg – áll a rendőrségi közleményben. 
A nőt kórházba szállították, ahol eltávolították az implantátumokat, amelyekben összesen 1,7 kilogramm kokaint találtak. 

Nem ez az első eset, hogy a spanyol rendőrség mellimplantátumokba rejtett kábítószerre bukkant. 2012-ben egy panamai nő implantátumai voltak hasonló módon másfél kilogramm kokainnal megtöltve. A beültetés sebei még véreztek a kötések alatt, amikor a rendőrség feltartóztatta a nőt. 

A spanyol rendőrség különleges egységet tart fenn a jelentősebb drogkereskedelemmel bíró országokból érkező utasok ellenőrzésére. Az egység ebben az évben eddig csak a madridi reptéren nagyjából 500 kilogramm kokaint és 6 kilogramm heroint foglalt le, miközben letartóztatott 189 személyt. 
    

Ajánlott videó

Olvasói sztorik