Közélet

Elítéltek egy nőt, a fenékcsípésért adott pofon miatt

Ha valaki büntetlenül akar nőket fogdosni, úgy tűnik Svédország a neki való hely.

Testi sértés vádjában talált bűnösnek egy svéd bíróság egy nőt, amiért egy jó nagy pofonnal „jutalmazott” egy férfit, aki belecsípett a fenekébe – írta a The Local svéd kiadása. A férfi azt állította, hogy az arcát ért csapás olyan erős volt, hogy hatására szédülni kezdett, és egyben tagadta, hogy megtörtént volna a fenékbecsípés.

Az ügyben döntő bíróság végül arra jutott, hogy a nőnek nem volt jogalapja a pofonra, még akkor sem, ha a férfi tényleg belecsípett hátsójába, és ezer koronás (35 ezer forint) pénzbüntetés kifizetésére ítélte a túlzottnak mondott reakció miatt. A Local beszámolója szerint a bíróság úgy értékelte, hogy a férfi nyugodtan a „fogdosás” kategóriájába sorolható mozdulata „nem számít vészhelyzetnek”, és nem adható érte pofon.

Nem ez az első eset, hogy hasonló ítélet született Svédországban – emlékeztetett a Local. Tavaly márciusban egy 23 éves nőt ítéltek felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 1860 koronás pénzbüntetésre, mert egy éjszakai klubban felpofozott egy 27 éves férfit, aki belemarkolt a fenekébe.

A bíróság ugyan egyetértett a nővel abban, hogy „provokálás érte”, de úgy ítélte, a fenékfogdosás nem jogosítja fel arra, hogy pofonokat adjon érte. A férfi ellen bizonyíték hiányában ejtették a vádat. A testi sértés vádjában bűnösnek talált nő tettére már volt bizonyíték: a fogdosó eltört orra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik