Közélet

A templomban pofozta le a traktoros lányt a lelkész

A bántalmazás miatt bíróság elé kell állnia a lelkipásztornak.

Megjegyzést tett egy fiatal, női hívéve egy floridai kisváros, Callahan lelkipásztora, Elmer Holbrooks. Azt rótta fel a pap a tévelygőnek, hogy látta traktort vezetni. A lány erre állítólag gúnyos arckifejezést vágott, erre sült a pap keze. Kétszer. A lány karján, és az arcán csattant egy-egy pofon.

Holbrooks lelkész rendőrségi fotója

A bibliai tanításról hirtelen megfeledkezve, a lány nem a másik orcáját tartotta oda, hanem hívta a rendőröket akik, megállapították, hogy valóban vörös foltok látszanak a bőrén ott, ahol az ütések érték. A lelkészt büntetőeljárás alá vonták, könnyű testi sértés miatt a hónap végén fog a bíróság elé állni.

Az esetet a rendőrségi jelentés alapján, egy helyi hírcsatorna hozta nyilvánosságra. A nyúlfarknyi cikk alatt valóságos kommentháború bontakozott ki az „átlagolvasók” és a pap hívei között. Előzőek úgy gondolják, nem szép dolog, ha egy pap a templomban veri a híveit, és talán a gyülekezetnek el kellene gondolkodnia a kompromittálódott lelkész leváltásán. Erre rögtön reagált a nyáj és a pap érdemeit kezdték sorolni, hogy egyébként milyen jó programokat szervez, és mennyi adományt gyűjt a rászorulóknak. Volt, aki leírta nem is csak a traktorozásról van itt szó, hanem a lány meg a pasija mindig nagyon szemtelenek, Isten segítsen, hogy megváltozzanak a lelkükben. Más pedig azt állította, hogy a lelkész az ütleggel azt akarta elérni, hogy a lányt nehogy valami baleset érje traktorozás közben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik