Közélet

Jack Bauernek hitte magát a bedrogozott betörő

Az amerikai férfi nem vitt el semmit, hiszen a titkosügynökök nem a lopás kedvéért törnek be.

A 30 éves David Stolte nyilván szupertitkos kormányzati dokumentumokra vadászott, mikor február 9-én betört egy seattle-i családi házba – mással tényleg nem lehet megmagyarázni azt a felfordulást, amit maga mögött hagyott.

Az áldozat elmondása szerint a macskaalom a mosogatóban, a ruhái a kádban kötöttek ki, míg a konyhát beborította a hűtő tartalma – s bár logikusnak tűnik, hogy a mélyfagyasztott pitét a sütőben találta, nem teljesen világos, hogy a mélyfagyasztott rák miért “ült” biciklire. Ahogy az sem, a bankkártyák mit kerestek egy csokis muffinban.

A ház tulajdonosa azonnal hívta a rendőrséget, a kifáradt betörőt pedig a szomszéd utcában pillantotta meg. Kihallgatásakor az elkövető LSD-t említett, azonban édesanyja szerint David egyre súlyosbodó bipoláris zavara miatt volt begyógyszerezve.

Bárhogy is legyen, az incidens nem teljesen egyedi: a férfihoz az elmúlt években számos alkalommal hívtak rendőrt. Hol meztelenül rohangált az utcán, hol buszra támadt, hol meztelenül mászott fel tetőkre, hol kifeküdt az útra, hogy elüssék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik