Közélet

Megtalálták a lucfalvai fegyveres kutyagyilkost

A német juhászt valaki közvetlen közelről fejbe lőtte. Az állatmentők már napok oda gondozták, el akarták vinni onnan, hogy új gazdát keressenek neki.

Megtalálták azt a férfit, aki a gyanú szerint kivégezte azt a kutyát, amelyik több napig az út szélén várakozott Lucfalván – számolt be a Blikk. A lap emlékeztetett, az állatvédők január közepén találtak rá az állatra, napokig gondozták, ellátták, és új gazdát is kerestek az egyébként barátságos ebnek. Ám amikor érte mentek, hogy új helyére szállítsák, már nem élt, valaki fejbe lőtte.

A Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány korábban 400 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít megtalálni a tettest.  Az akciónak köszönhetően most előkerült egy neve elhallgatását kérő szemtanú, aki feljelentést tett, korábban ráadásul már többen is megnevezték ugyanazt a férfit – mondta a lapnak az alapítvány elnöke.

Kovács Violetta közölte, szeretnék bíróságig vinni az ügyet.

A törvény szerint az ügy rongálásnak minősül, ami szabadságvesztéssel büntethető. Ha kiderül, hogy úgy lőtte ki a kutyát, hogy közben dolgozott – például mezőőrként vagy vadászként –, akkor eltilthatják a foglalkozásától is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik