Közélet

61 embert menekült egy égő társasházból Szolnokon

tűz (tűz)
tűz (tűz)

A tűzzel érintett lépcsőház füsttel telítődött, három felnőtt és négy gyermek a tetőre ment fel, őket lehozták a tűzoltók. A lakók egyelőre nem térhettek vissza otthonaikba.

Kigyulladt egy hetvenöt lakásos, három szintes társasház legfelső szintjének egy lakása Szolnokon. A Mikszáth Kálmán utca egyik középmagas épületében felcsapó lángok miatt hatvanegy embernek kellett elhagynia otthonát csütörtökön, a kora hajnali órákban – közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A közlemény szerint a tüzet a szolnoki hivatásos tűzoltók alig fél óra alatt megfékezték. A tűzzel érintett lépcsőház azonban füsttel telítődött, három felnőtt és négy gyermek a tetőre menekült. Őket a tűzoltók a már kiszellőztetett lépcsőházon át menekítették ki.

Összesen 19 gyereket és 42 felnőttet mentettek ki. A lakásukat ideiglenesen elhagyók egy része rokonokhoz ment, a többiek a helyszínen vártak. A lakók végül nem térhettek vissza otthonaikba – közölte a katasztrófavédelem csütörtök reggel.

A közlemény szerint a lángok megolvasztották a villanyvezetékeket, ezért a szolgáltató egyelőre nem kapcsolta vissza az áramot a társasházban. A szakemberek csütörtökön vizsgálják meg a keletkezett károkat és azt, hogy mikorra javítható meg az elektromos hálózat.

Az intézkedés mind a hatvanegy embert érinti, akik közül senki nem élt az ideiglenes elhelyezés felkínált lehetőségével, lakhatásukat maguk oldják meg. A tűz eloltása és az épület átvizsgálása után éjszaka – rendőri segédlettel – a legszükségesebb dolgokat elhozhatták lakásaikból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik