Közélet

Csepeli kettősgyilkosság: vádol a vádlott

csepeli kettős (csepeli gyilkosság, )
csepeli kettős (csepeli gyilkosság, )

A kommunista rezsim legsötétebb pereire emlékezteti a mostani eljárás a csepeli kettősgyilkosság elsőrendű vádlottját.

Kun Tamás tagadja bűnösségét, akárcsak a per másodrendű vádlottja, Deme Gábor. Az elsőfokú ítélet délután egy óra után várható.

A HírTV és az Mno.hu beszámolója szerint a Fővárosi Törvényszéken zajló első fokú tárgyalássorozat végén a vádlottak az utolsó szó jogán szólalhattak ma fel. Egyikük azt ígérte, hogy ha a bizonyításban nem sikerült kideríteni a történtek indítékait, akkor a per végén ő felfedi azokat.


Fotók: MTI / Máthé Zoltán

Kun Tamás azt mondta, a kommunista rezsim legsötétebb pereire emlékezteti a mostani eljárás. Véleménye szerint a nyomok és a hangfelvételek sem bizonyítják, hogy ő lőtt, ráadásul a vádhatóság nem is az igazságot kereste. Állítása szerint egy harmadik, csuklyát viselő ember is ott volt az épületben az esetnél, ő gyilkolt. Kun úgy véli, pénzmosás történt az iskolában.

Deme Gábor, az ügy másodrendű vádlottja szerint nem volt sikkasztás. Szerinte úgy készült vádirat ellene, hogy nem tehetett vallomást, ráadásul az ügyben a vádemelési időt az ügyészség túllépte. Hol vannak a bizonyítékok? – tette fel a kérdést. Az előre kiterveltségre és az aljas indokra senki nem talált magyarázatot, és nincs tőle semmiféle nyom a helyszínen – tette hozzá.


Deme Gábor másodrendű vádlott

Mint ismert, az ügyész tényleges életfogytiglant indítványozott Kun Tamás elsőrendű vádlottnak, aki a vád szerint lelőtte az áldozatokat. A vádhatóság képviselője szerint Deme Gábor esetében szintén szükséges az életfogytiglani büntetés, álláspontja szerint a feltételes szabadlábra bocsátás legkorábbi időpontját pedig 30 évnél hosszabb időtartamban kellene meghatározni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik