Közélet

Véres szombat: két gyilkosság Borsodban

Az egyik áldozat egy mindössze 19 éves fiatal.

Két Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen, Berzéken és Hejőszalontán is gyilkosság miatt nyomoz a rendőrség – közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-vel. Gaskó Bertalan tájékoztatása szerint előbbi faluban két család korábbi nézeteltérése fajult el. Az egyik társaság bement a másik lakásába, ott dulakodni kezdtek, és a vita hevében a támadók egyike megszúrt egy 21 éves fiatalembert.  A sérült életveszélyes állapotban került kórházba. A rendőrség akkor még ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, életveszélyt okozó testi sértés miatt.

Az ügy azonban itt nem ért véget, röviddel ezután ugyanis a támadók közül ketten bementek a helyi kocsmába, ahol összeszólalkoztak egy szintén helyi 46 éves férfival. Ezután távoztak, összeszedték barátaikat, majd botokkal felfegyverkezve visszatértek. Végül úgy megverték ellenfelüket, hogy áldozatuk meghalt. A rendőrség öt embert vett őrizetbe.

A szóvivő a másik esetről elmondta: Hejőszalontán szombat este ittas emberek keveredtek szóváltásba az utcán, eközben egy 44 éves bőcsi férfi megszúrt két embert. Egyiküket, egy 19 éves helyi fiatalt életveszélyes állapotban szállítottak kórházba a mentők, de az orvosok már nem tudtak segíteni rajta. A 39 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrség a szurkálót őrizetbe vette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik