Üzleti tippek
businessman is buying goods  on tablet computer with credit card

A fejlesztőket is vonzza a bankszektor

24.hu
24.hu

2016. 06. 15. 16:46

Rekordszámú nevezés érkezett a Novathon #withCIB versenyre.
Korábban a témában:

Eddig körülbelül 180 szakember és egyetemista jelentkezett az online banki szolgáltatások fejlesztését elősegítő ötletbörzére, a Novathon #withCIB-re. A bruttó 4,5 millió forintos összdíjazású verseny résztvevőinek feladata a 24 órás megmérettetésen pénzügyi innovációs, fintech ötletek kidolgozása lesz. Az eseményen számos nemzetközi fejlesztő cég tart előadást.

A vártnál jóval nagyobb érdeklődésre való tekintettel kétszer is megemelték a szervezők az innovációs maraton nevezési létszámkorlátját, és korlátozott számban még mindig várják a jelentkezőket.

A rendezvényre programozókat, alkalmazás-fejlesztőket, webdesignereket, üzleti és marketing területtel foglalkozó szakembereket, illetve az ezen a területen tanuló egyetemistákat várnak a szervezők.

Az eddigi jelentkezők között nagyjából fele-fele a még tanulók és a már dolgozó szakemberek aránya. Érdekes, bár nem meglepő adat, hogy a regisztrálók döntő többsége, körülbelül 80 százaléka férfi, és 5 százaléka külföldi.

A maratoni versenyen olyan új, elsősorban pénzügyi területen használható digitális alkalmazásokra vár ötleteket a zsűri, amelyek forradalmasíthatják, kényelmesebbé, egyszerűbbé tehetik a pénzügyi szolgáltatásokat a jövőben.

Brett King is Budapestre érkezik

A szakember számos, a bankok jövőjével foglalkozó nemzetközi sikerkönyv szerzője. A jövőkutatót  – aki a Breaking Banks műsorvezetője a Voice Amerika rádióban  – az American Banker magazin korábban az év innovátorának választotta, a Bank Innovation médiavállalat pedig a bankszakma 10 legértékesebb márkája között tartja számon. King amellett, hogy előad az eseményen, részt vesz a zsűri munkájában is.

A versenyzőket hazai és külföldi mentorok segítik, akik IT, designer, fejlesztői, üzleti és marketing környezetből érkeznek, és számos nemzetközi cég található a támogatók között. A június 25-én és 26-án megrendezésre kerülő versenyen a csapatoknak teljesen vagy részlegesen ki is kell majd dolgozniuk előre megadott témakörök mentén az ötleteiket, akár a kezdetleges alapprogramok megírását is ide értve.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Christian Lindner (L), leader of the free democratic FDP party, walks past German Chancellor Angela Merkel during a session at the Bundestag (lower house of parliament) on November 21, 2017 in Berlin. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN

Ezért a kudarcért megfizethet Merkel

Kommentek

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.