Üzleti tippek

Budapesten gyártják az AIDS-tapaszt

A DNS-alapú immunterápiás módszer lényege, hogy helyreállítja a szervezet immunreakcióját, és csökkenti a fertőzött páciensben a vírusok számát.


A Genetic Immunity Kft. megkezdte a gyártóbázis előkészítését a HIV/AIDS betegek kezelésére kifejlesztett DNS-alapú immunterápiás szer, röviden az AIDS-tapasz gyártására. A beruházás Budapesten, a jelenlegi bérleményben valósul meg több mint egymilliárd forint beruházással.

A Genetic Immunity vezető terméke a HIV/AIDS-re kifejlesztett DermaVir tapasz. Reményeink szerint ugyanezzel a módszerrel, de más DNS-t dekódolva alkalmazható lesz a terápia más betegségekre is, például a Hepatitis C-re és a kullancs okozta Lyme-kórra – közölte Lisziewicz Zsolt ügyvezető.

A DermaVir fejlesztése a klinikai II-es fázisban van, ez a vizsgálat jelenleg Németországban folyik. Tervezik az Egyesült Államokban is a klinikai II-es vizsgálatokat, amelyeket 2009 közepére, második felére szeretnének befejezni. Addigra kell felépíteni a termelőüzemet is, mert a piacravitel előtti utolsó, klinikai III-as fázisban már a saját gyártású termékkel végzik a vizsgálatot. A kutatást és a gyártás előkészítését a Rodman and Renshaw New York-i székhelyű befektetési bank finanszírozza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik