Üzleti tippek

Elkelt a kisebbik hollóházi porcelánüzem

Elkelt a kisebbik hollóházi porcelánüzem, az új tulajdonos az információk szerint továbbra is porcelángyártással foglalkozik majd.

A felszámoló az új tulajdonost nem kívánta megnevezni, csak annyit mondott hogy Magyarországon bejegyzett, magyarországi székhelyű cég.

Az üzem felszámolása hét évvel ezelőtt kezdődött, amikor a társaság többségi tulajdonosa által kinevezett ügyvezető bezárta az üzemet, amit legutóbb nettó 116 millió forintért kínáltak eladásra gépeivel és berendezéseivel együtt – emlékeztetett Dávid Pál. Információk szerint ennél olcsóbban kelt el a gyáregység.

A felszámoló biztos hozzátette: korábban az üzem több mint kétszáz embernek adott munkát.

Koleszár Sándor, Hollóháza polgármestere úgy tudja, hogy 30-50 szakember dolgozhat majd a gyárban, ha beindul az üzem.

Az egykori Hutschenteuther Hungária Porcelángyár Kft. vagyonába tartozó kisebbik hollóházi porcelánüzem új gazdája három üzemcsarnokhoz, illetve a porcelán gyártásához, matricázáshoz használt gépekhez, eszközökhöz jutott hozzá.

A Hutschenteuther Hungária Porcelángyár Kft.-t 200 millió forint jegyzett tőkével az állami Hollóházi Porcelángyár 10 százalékos tulajdoni hányadával alapította a német Winterling Porzellan AG 1996-ban annak a két üzemnek a bázisán, amit az állami cég korábban Szász Endre festőművész számára épített.

A jelenlegi nevén Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt. a felszámolásba került érdekeltségét már leírta a könyveiben – tájékoztatta Pálfi József vezérigazgató pénteken az MTI-t. Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. hozzárendelt vagyonába tartozó Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt. legutóbbi, sokadik privatizációs pályázata július elején ismét sikertelenül zárult, az egyetlen érdeklődő árajánlata nem érte el a 150 millió forintos limitárat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik