Pénzügy

Az OTP lett az év bankja

24.hu
24.hu

2016. 11. 22. 16:02

Korábban a témában:

A Mastercard – év bankja versenyben idén kilenc kategóriában indulhattak a Magyarországon lakossági szolgáltatást nyújtó kereskedelmi bankok. Összesen 79 pályázat érkezett 13 pénzintézettől, köztük 10 videó. Az idei kilenc kategóriából hétben neves szakemberekből álló zsűri jelölte ki a győztest az indulók közül, a korábbinál részletesebb értékelési rendszer és pontozási irányelv figyelembevételével.

Mintegy hatvan zsűritag vett részt a pályázatok értékelésében, a következő kategóriákban: „Az év bankja”, „Az év leginnovatívabb bankja”, „Az év lakossági számlacsomagja”, „Az év lakossági megtakarítási terméke”, „Az év lakossági hitelterméke”, „Az év lakossági mobil- és online-banki eszköze” és az „Az év társadalmilag felelős bankja.

„Az év bankára” címre legméltóbb bankvezért – a hagyományokhoz híven – idén is maguk a bankárok választották meg, míg „Az év legrokonszenvesebb bankja” kategóriáról a közönség döntött, méghozzá a bankok vezetőinek videóüzenetei alapján. A verseny honlapján megjelent videókra több mint tízezer szavazat érkezett.

Eölyüs Endre, a Mastercard Europe igazgatója a verseny kapcsán elmondta:

Az év bankja verseny több mint tízéves magyarországi története során számos innovációval találkoztunk, nyomon követhettük, ahogy folyamatosan változik, fejlődik a szektor. Örömmel mutatjuk be az újdonságokat a közönségnek, és továbbra is fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a figyelmet a bankszektor kimagasló színvonalú szolgáltatásaira.”

„Az év lakossági mobil- és online-banki eszköze” kategóriában idén a CIB Bank lett az első 2016-ban indult mobilalkalmazásával, amely számos funkcióval – például QR kódos regisztrációval, ujjlenyomatos belépéssel és aláírással, grafikus egyenleg-, számla- és kártyatörténettel – segíti az ügyfeleket a gyors és hatékony bankolásban.

A MagNet Bank bizonyult a legjobbnak „Az év lakossági hitelterméke” kategóriában, a Mentor Közösségi Hitellel. A pénzintézet első helyen végzett „Az év társadalmilag felelős bankja” kategóriában is, ezúttal megosztva a díjat az OTP Bankkal – vagyis ebben a kategóriában két első helyezettet hirdettek.

Az egyik legnépszerűbb kategória idén „Az év lakossági megtakarítási terméke” volt, amelyben a K&H Bank lett az első. A nyertes termék, a K&H tervező megtakarítási számla abban segíti a bank ügyfeleit, hogy úgy érjék el megtakarítási céljaikat, hogy közben folyamatosan nyomon tudják követni, hol tartanak azok megvalósításában.

„Az év lakossági számlacsomagja” kategóriában pedig a GRÁNIT Bank végzett az élen, a GRÁNIT Digitális számlacsomag termékével. „Az év leginnovatívabb bankja” díjat szintén a GRÁNIT Bank nyerte idén. A bank üzletpolitikájának kulcseleme az innovációk sorozata, példa ezek közül az online számlanyitás és szerződéskötés tetszőleges helyen és időben, a GRÁNIT eBank, az ingyenes iSMS üzenetek bevezetése, a VideóBank (élő online ügyfélszolgálat) és a GRÁNITPay.

„Az év bankára” címet idén Kovács Antal, az OTP Jelzálogbank igazgatóságának elnöke nyerte el. Ezzel a díjjal a bankszakma saját körein belül ismeri el a kiemelkedő teljesítményt, hiszen a kategória győztesét a bankárok választják ki maguk közül.

A Magyarországon működő kereskedelmi bankok versenyén indulni kívánó pénzintézetek a www.evbankja.hu honlapon pályázhattak, illetve a Mastercard által felkért független, szakmai zsűri tagjai is itt értékelhették a szakmai pályázatokat. A versenyen kifejezetten bankkártya termékkel nem lehetett nevezni egyik kategóriában sem, ami garantálja a verseny pártatlan jellegét és az alapító-főtámogató Mastercard kártyatársaságtól való függetlenségét.

Íme az idei dobogósok:

Az év bankja:

 1. OTP Bank
 2. ERSTE Bank
 3. GRÁNIT Bank

Az év lakossági számlacsomagja:

 1. GRÁNIT Bank
 2. CIB Bank
 3. Raiffeisen Bank

Az év lakossági megtakarítási terméke:

 1. K&H Bank
 2. GRÁNIT Bank
 3. UniCredit Bank

Az év lakossági hitelterméke:

 1. Magnet Bank
 2. K&H Bank
 3. MKB Bank

Az év leginnovatívabb bankja:

 1. GRÁNIT Bank
 2. K&H Bank
 3. OTP Bank

Az év lakossági mobil- és online-banki eszköze:

 1. CIB Bank
 2. GRÁNIT Bank
 3. K&H Bank

Az év társadalmilag felelős bankja:

 1. MagNet Bank és OTP Bank
 2. Budapest Bank
 3. Raiffeisen Bank

Az év legrokonszenvesebb bankja 2016:

 1. OTP Bank
 2. GRÁNIT Bank
 3. CIB Bank

Az év bankára: Kovács Antal (OTP Jelzálogbank)

A kategóriák győztesei egy éven át használhatják a „Mastercard – év bankja 2016” emblémát és megnevezést.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21: Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France. Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade. (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.