SAN RAFAEL, CA - AUGUST 30: Containers of ready to serve orange juice are displayed in a cooler at a grocery store on August 30, 2016 in San Rafael, California. Demand for ready to serve and frozen concentrated orange juice has declined to an all-time low as smoothies and energy drinks become more popular with consumers.   Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Pénzügy

Brutálisan megdrágult a narancslé, meg fog lepődni, miért

24.hu
24.hu

2016. 11. 02. 14:29

Korábban a témában:

Soha nem látott magasságokba emelkedett a narancslé ára az ICE határidős piacán, miután a befektetők a kínálat csökkenésétől tartanak – írta a Portfolió.

A kereslet visszaesése mögött egyrészt az áll, hogy egyre többen fedezik fel, hogy semmivel sem egészségesebb a narancslé, mint a szénsavas és/vagy az ízesített üdítőitalok.

Egyre több amerikai tudatosítja magában az ital összetételét is. 3,5 deci narancslé például 153 kalóriát, 34 grammnyi szénhidrátot, 27 gramm cukrot és 2,4 gramm fehérjét tartalmaz. Ez pontosan annyi szénhidrát és majdnem annyi cukor, mint amennyi egy zacskó M&M’sben van.

Az Amerikai Mezőgazdasági Minisztérium a múlt hónapban tett közzé egy előrejelzés, mely alapján idén 14 százalékkal, az 1960-as évek óta nem látott szintre eshet vissza a narancslé előállítása. Korábban félszáz narancsfeldolgozó üzem működött Floridában, ma már csak hét.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Swedish director Ruben Ostlund delivers a speech on stage after he was awarded with the Palme d'Or for the film 'The Square' on May 28, 2017 during the closing ceremony of the 70th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France.  / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.