Pénzügy

Körözi az Interpol, mégis Orbán szomszédja lett

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2016. 10. 19. 09:38

Arab befektető vette meg az Orbán-házzal szemközti villát. Ghaith Pharaonról azt beszélik, hogy terroristák pénzét kezelte, most mégis a Cinege utcában vett villát a cége.

  • Csalás
  • Pénzmosás
  • Vesztegetés
  • Fegyverkereskedelem
  • Terrorizmus támogatása
  • Nukleáris technológiával való kereskedés
  • Prostitúció
  • Illegális bevándorlás elősegítése

Az amerikai szenátus vizsgálóbizottságának 1992-es jelentése szerint többek között ezeket a bűncselekményeket követte el a Bank of Credit and Commerce International (BCCI). És ennek a banknak az egyik vezetője volt Ghaith Pharaon.

A Kútvölgyi út és a Cinege utca közti, 573 m²-es lakóterületű villát és a szomszédos, Cinege utca 6. szám alatti telket pedig a Pharaon-Delta Kft. vette meg tavaly októberben. A tulajdonos Ammar M. Abu Namous, aki Ghaith Pharaon ügyvédjeként annak összes magyarországi cégét vezeti és birtokolja.

A szembe szomszéd Orbán Viktor, ő az 5. szám alatt lakik. Pharaonról azt is beszélik, Tiborcz Istvánnal üzletel.

A TEK egyébként legutóbb szeptember végén hosszabbította meg az év végéig a lezárást Orbán házánál, az Alkotmánybíróság pedig nemrég állapította meg, hogy nem lehet tüntetni a környéken.

(Magyar Narancs)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.