Pénzügy

Nincs egyezség a Deutsche Bank bírságának csökkentéséről

Deutsche Bank (Array)
Deutsche Bank (Array)
Három százalékkal csökkent a Deutsche Bank részvényének árfolyama hétfőn, miután a piaci reményeket eloszlatva a pénzintézet vezérigazgatójának nem sikerült eredményt elérnie a bankra kiszabott 14 milliárd dolláros amerikai bírság mérséklésében.
Kapcsolódó cikkek

John Cryan a Deutsche Bank vezérigazgatója a hét végén Washingtonban tartózkodott a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank őszi közgyűlésén. Befektetők arra számítottak, hogy sikerül megállapodásra jutnia a washingtoni igazságügyi minisztériummal a jelzálog-fedezetű értékpapírok szabálytalan értékesítése miatt kiszabott 14 milliárd dolláros bírság mérsékléséről.

Hétfőn délelőtt 11 órakor a Deutsche Bank AG részvénye 3,14 százalék árfolyamvesztéssel 11,77 eurón állt. Pénteken az árfolyam a bírság csökkentésének reményében 12,47 euróig emelkedett.

Mint korábban írtuk, szeptember elején a Wall Street Journalban jelent meg, hogy az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma gigantikus, 14 milliárd dolláros kártérítést követel a német banktól, mivel a 2008-as válság kirobbanása előtt fedezet nélküli befektetéseket adott el a befektetőknek. De már korábban is voltak gondjai a pénzintézetnek. Szakértők szerint a forintot is padlóra küldheti a német gigabank bukása.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik