szerzodes(960x640)(1).jpg (Array)
Pénzügy

Napi 87 ezer forintért adtak tanácsot a minisztériumnak

24.hu
24.hu

2016. 08. 22. 15:19

Négy, 5 millió forintot meghaladó szerződést kötött az elmúlt hónapokban a Nemzetgazdasági Minisztérium – derül ki a szaktárca által közzétett legfrissebb listából, amiről a Napi.hu számolt be.

Az egyik szerződés március eleje és májusi vége közötti időszakban történt tanácsadásra szólt, amiért a minisztérium 8 millió forintot fizetett. Ez naponta – a hétvégékkel együtt – közel 87 ezer forintot jelent.

Emellett az Echo Tv Hungária Zrt.-vel is köttetett egy magazinműsor készítéséről szóló szerződés. Ezért bruttó 6,8 millió forintot ad a minisztérium – a szerződés június 2-tól augusztus végéig szól.

Gyerektábor és utazások

A másik két 5 millió forintot meghaladó szerződés közül az egyiket a Szűlők Háza Kft.-vel kötötték gyermektábor szervezésére, ennek bruttó összege 7,2 millió forint.

Az Ibusz Kft.-vel pedig – a központosított közbeszerzések alapján – nemzetközi utazásszervezésre – ezen belül repülőjegyre, szállásköltségre, biztosításra – kötött bruttó 33,6 millió forintos – májustól június végéig tartó – szerződést a szaktárca.

Az Echo Tv egyébként tavaly is kapott megrendelést az NGM-től műsorkészítésre.

A Sikeresek, vállalkozók című műsor gyártására, a hónap vállalkozója díj nyertesinek bemutatására tavaly 4,8 millió forintot költött a nemzetgazdasági tárca.

Mire fizették ki a 8 milliós tanácsadási díjat?

Update: közben megérkezett a Nemzetgazdasági Minisztérium válasza arról, hogy pontosan mire fizették ki a szóban forgó összeget.

A szaktárca a Napi.hu megkeresésére közölte: a 8 millió forintos tanácsadói szerződés keretében Kozma András az önkormányzati számlavezetést elemezte és egy összefoglaló jelentést készített az önkormányzatok állalmi szerepvállalással megvalósuló számlavezetésének lehetséges alternatíváiról és feltételeiről.

A Nemzetgazdasági Minisztérium válasza szerint Kozma András a feladatokat a szerződésben rögzített feltételeknek a határidőket betartva megfelelően látta el.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

US President Donald Trump (C), Secretary of Defense James Mattis (L) and US Navy Captain Richard McCormack (R) attend an operations briefing at the pre-commissioned USS Gerald R. Ford aircraft carrier in Newport News, Virginia, March 2, 2017. / AFP PHOTO / SAUL LOEB
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.