Pénzügy

Napi 87 ezer forintért adtak tanácsot a minisztériumnak

szerzodes(210x140).jpg (Array)
szerzodes(210x140).jpg (Array)

Négy, 5 millió forintot meghaladó szerződést kötött az elmúlt hónapokban a Nemzetgazdasági Minisztérium – derül ki a szaktárca által közzétett legfrissebb listából, amiről a Napi.hu számolt be.

Az egyik szerződés március eleje és májusi vége közötti időszakban történt tanácsadásra szólt, amiért a minisztérium 8 millió forintot fizetett. Ez naponta – a hétvégékkel együtt – közel 87 ezer forintot jelent.

Emellett az Echo Tv Hungária Zrt.-vel is köttetett egy magazinműsor készítéséről szóló szerződés. Ezért bruttó 6,8 millió forintot ad a minisztérium – a szerződés június 2-tól augusztus végéig szól.

Gyerektábor és utazások

A másik két 5 millió forintot meghaladó szerződés közül az egyiket a Szűlők Háza Kft.-vel kötötték gyermektábor szervezésére, ennek bruttó összege 7,2 millió forint.

Az Ibusz Kft.-vel pedig – a központosított közbeszerzések alapján – nemzetközi utazásszervezésre – ezen belül repülőjegyre, szállásköltségre, biztosításra – kötött bruttó 33,6 millió forintos – májustól június végéig tartó – szerződést a szaktárca.

Az Echo Tv egyébként tavaly is kapott megrendelést az NGM-től műsorkészítésre.

A Sikeresek, vállalkozók című műsor gyártására, a hónap vállalkozója díj nyertesinek bemutatására tavaly 4,8 millió forintot költött a nemzetgazdasági tárca.

Mire fizették ki a 8 milliós tanácsadási díjat?

Update: közben megérkezett a Nemzetgazdasági Minisztérium válasza arról, hogy pontosan mire fizették ki a szóban forgó összeget.

A szaktárca a Napi.hu megkeresésére közölte: a 8 millió forintos tanácsadói szerződés keretében Kozma András az önkormányzati számlavezetést elemezte és egy összefoglaló jelentést készített az önkormányzatok állalmi szerepvállalással megvalósuló számlavezetésének lehetséges alternatíváiról és feltételeiről.

A Nemzetgazdasági Minisztérium válasza szerint Kozma András a feladatokat a szerződésben rögzített feltételeknek a határidőket betartva megfelelően látta el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik