Pénzügy

Már nem csak a főutakon találkozhat a szuper traffipaxszal

traffipax, m6 (sebességellenőrzés, )
traffipax, m6 (sebességellenőrzés, )

A rendőrség adatai szerint az év első hat hónapjában 258-an veszítették életüket közúti balesetben, 36-tal kevesebben, mint az előző év azonos időszakában. A javulásban a rendőrség szerint szerepe van a szupertraffipax-rendszer áprilisi elindításának is.

Bár a személysérüléses közúti balesetek száma nőtt az idei első félévben, a halálos áldozatot követelő és súlyos sérülést okozó baleseteké csökkent.

Az utóbbi hónapokban azonban a halálos áldozatot követelő balesetek egy része a főúthálózatról áttolódott az alsóbbrendű utakra. Emiatt a rendőrség a következő időszakban az alsóbbrendű utak ellenőrzésére koncentrál, ennek érdekében a rendőrségi állomány és a sokszor háromlábúként emlegetett mobil szupertraffipaxok egy részét átcsoportosítják.

(Napi.hu)

Erről van szó

Az áprilisban élesített rendszer neve Véda, amelyet uniós támogatás felhasználásával 14,5 milliárd forintos költséggel épített ki a rendőrség. Ennek keretében 134 balesetveszélyes útszakaszra 365 fix telepítésű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pontot – Véda-kamerát – helyeztek ki. A rögzített szupertrffipaxok mellett van további 160 darab bárhol felállítható mozgatható szupertraffipax.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik