Pénzügy

Sikeres megállapodás az OBI-nál, elmarad a sztrájk

Megegyezéssel zárult a mai bértárgyalás az OBI német menedzsmentje és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete, valamint a sztrájkbizottság között.

Hét év bérfejlesztés nélküli időszak után, Magyarországon az OBI áruházakban egy új bérezési modell kerül bevezetésre, melynek kidolgozásánál a vállalat részéről az alábbi szempontokat vették figyelembe:

  • fontos, hogy az áruházak versenyképes forgalmat bonyolítsanak, amelyhez elengedhetetlen a szakképzett és jól fizetett munkaerő
  • a hasonló profilú áruházakban mekkora béreket kapnak a dolgozók és
  • mekkora a fluktuáció mértéke.

Az OBI vezetői a béremelésnél kiemelten fontosnak tartják, hogy a munkavállalók milyen régóta dolgoznak a vállalatnál.

Fentiek tükrében a vállalat igen jelentős, kétszámjegyű béremelési javaslatot tett, amely a kereskedelmi ágazatban a legjobbak között említhető.

A 2016. augusztus 1-től megvalósuló béremelés a munkavállalók 90 %-át érinti.

A cég ajánlatát a szakszervezet és a sztrájkbizottság képviselői elfogadták, így egyelőre nem lesz a hétvégén országos sztrájk az OBI-nál.

A munkavállalók összefogásával és nyomásgyakorlásának eredményeképpen a német menedzsment tudomásul vette, hogy a jelenlegi alacsony bérek nem tarthatók, ezeken a béreken nem lehet szakképzett munkavállalókat foglalkoztatni Magyarországon.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik