Pénzügy

Kartellezik? Sebaj, Andy Vajna miatt Ön is indulhat újra a közbeszerzéseken!

24.hu
24.hu

2016. 05. 13. 09:48

Tovább enyhítene a közbeszerzési szabályokon Lázár János, így többek közt a kartellező cégeket sem kellene kötelezően kizárni az eljárásokból. A közbeszerzési törvényt 2010 óta több mint harmincszor módosították vagy írták újra – írta a Napi.hu.

A törvény szerint eddig nem lehetett közbeszerzéseken ajánlattevő, részvételre jelentkező, alvállalkozó, illetve nem vehetett részt alkalmasság igazolásában olyan gazdasági szereplő, amely három évnél nem régebben meghozott jogerős és végrehajtható versenyfelügyeleti határozatban – vagy az ügyben a bírósági felülvizsgálat során – megállapított és bírsággal sújtott jogszabálysértést követett el.

Ha átmegy Lázár javaslata a szavazógép Parlamenten (átmegy), ezentúl az ajánlatkérő állami szerv döntheti el, hogy lehetőséget ad-e ilyen elmarasztalt cégnek a részvételre vagy sem.

A Magyar Nemzet hozzáteszi: Lázár valójában Andy Vajna miatt lépett, akinek cégei kartelleztek. Egy nappal a törvényjavaslat benyújtása előtt a Gazdasági Versenyhivatal ugyanis

amiatt bírságolta meg Vajna médiacégét is, hogy az indoklás szerint versenykorlátozó céllal hangolták össze magatartásukat.

A 24 hónapra szóló szerződés tárgya sport- és kulturális eseményeken használatos mobil közvetítőegység bérlése volt a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) számára, az Andy Vajnához köthető Liga Tv Kft. pedig minden ajánlatba bekerült alvállalkozóként, hogy semmiképp ne maradjon megrendelés nélkül.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.