Pénzügy

Quaestor-ügy: hiányos a Tarsoly elleni vádirat

quaestor (Array)
quaestor (Array)
A Fővárosi Törvényszék hiánypótlást kér az ügyészségtől a Tarsoly Csaba és társai elleni per megindításához.

A Fővárosi Törvényszék megtartotta előkészítő ülését, majd rögtön a vádirat hiányosságainak pótlására hívta fel a Fővárosi Főügyészséget a T. Csaba és társai ellen bűnszervezetben elkövetett sikkasztás, csalás és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyben.

A Fővárosi Törvényszék a tárgyalást előkészítő ülésen megállapította, hogy a vádirat hiányosan tartalmazza a bizonyítási eszközök megjelölését, valamint azt, hogy azok mely cselekmény bizonyítására szolgálnak. A vádirat hiányosságainak pótlására a törvényszék 60 napos határidőt határozott meg. A bíróság a tárgyalást kitűzni, a bizonyítási eljárást megkezdeni és annak menetét meghatározni a vádirat hiányosságainak pótlását követően tudja, írja közleményében a Fővárosi Törvényszék.

A vádirat 2016. február 5-én érkezett a Fővárosi Törvényszékre, az ügyészség 11 vádlottal szemben emelt vádat. A kiemelt jelentőségű büntetőügyet a Fővárosi Törvényszék soron kívül tárgyalja. A tárgyalás jelenleg előkészítő szakaszban van: a bíróság márciusban döntött az I. és III. rendű vádlottak előzetes letartóztatásának, valamint a II. rendű vádlott házi őrizetének fenntartásáról, a végzés még nem jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik