Pénzügy

Orbánt elkapta az ötletroham

24.hu
24.hu

2016. 03. 10. 12:37

A cafeteria készpénzesítését vetette fel Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) gazdasági évnyitóján. A kormányfő emlékeztetett arra, hogy az Európai Bizottság “szétzúzta” a magyar cafeteria-rendszert. Szerinte ezért fel kell vetni, hogy az eddig “rejtett” kettős javadalmazási rendszert nyílttá tegyék.

A magyar kormány zúzta szét a cafeteriapiacot, nem az unió

Mint arról beszámoltunk, a kormány néhány éve erőből, törvényhozással kiszorította a hazai és külföldi cégeket a cafeteriapiacról. Néhány cég nem hagyta annyiban a dolgot, és beperelték az államot az Európai Bíróságnál. A napokban hozott ítéletet a bíróság, így megnyílt a cégek jogalapja a kártérítésre. A magyar állam hamarosan milliárdokat fizethet a cégeknek kártérítésként, elmaradt haszonért.

A miniszterelnök azt is mondta: a 2017-es költségvetés úgy készüljön, hogy csak fejlesztésre lehessen hitelt felvenni, az állam működtetésére és fenntartására pedig ne lehessen többet költeni, mint amennyi rendelkezésre áll. Így lehet elérni a nullás költségvetést – mondta Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara csütörtöki rendezvényén.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Ikea founder Ingvar Kamprad gestures prior the inauguration of the Margaretha Kamprad Chair of Environmental Science and Limnology on December 3, 2012 at the Swiss Federal Institutes of Technology of Lausanne (EPFL) in Lausanne. Kamprad, 86, is determined to keep the Swedish furniture giant off the stock exchange, he told AFP ahead of the inauguration in honour of his late wife.  AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / AFP / FABRICE COFFRINIEszméletlen sóher az IKEA alapítója, bolhapiacokon vásárol
Budapest, 2012. október 5.
A zöldségosztály a Tesco Váci úti Extra áruházában, ahol a magyar almát népszerűsíti Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára 2012. október 5-én.
MTI Fotó: Máthé ZoltánHosszú hétvége: így lesznek nyitva és zárva a boltok