Pénzügy

Schobert Norbi milliárdokat bukott a brókerbotrányon

 

Schóbert Norbert és Andre Agassi majdnem tulajdonostársak lettek, a Norbi Update közel állt ahhoz, hogy részvényeit bevezessék a bécsi, a londoni és a varsói tőzsdére is, mostanra talán kitüntetést is kap Norbi, de a brókerbotrányok keresztülhúzták számításait, a fitneszguru milliárdokat bukott a krach miatt, Norbi a brókerbotrányok egyik legnagyobb vesztesének tartja magát. A krach áll a részvényárfolyam leharmadolódása mögött, a cég fundamentumaiban nincs változás, a korábbi célok nagy része továbbra is tartható, állítja Schóbert Norbert a Protfolio.hu-nak adott interjújában.

Ennek oka, hogy az Update-részvények 98 százaléka a Buda-Cash-nél volt, ezeket a papírokat pedig az MNB zárolta, a részvények sorsával kapcsolatban kilenc hónapig nem volt semmilyen kommunikáció, ami elbizonytalaníthatta a befektetőket. Ráadásul nagy ügyfélvagyonok tűntek el a botrányban, mint Norbi mondta, neki például 140 millió forintja veszett oda. Kártalanítás pedig nincs, ami neki is nagyon súlyos emberi, családi, anyagi veszteséget okozott.

Én vagyok a Buda-Cash-ügy egyik legnagyobb károsultja, anyagilag, erkölcsileg és mindenhogy – jelentette ki. Azok a befektetők ugyanis, akik sokat buktak a brókerbotrányokon azokat az eszközeiket kezdték el eladni, amik még megvoltak a számláikon. Vagyis többek között az Update-részvényeiktől váltak meg, ami miatt esett az árfolyam, mintegy harmadolódott. Ha kíváncsi, például arra, hogy Norbi szerint miért nem rendeződött azóta részvényei árfolyama, és kit tart ő felelősnek a brókercégek bedőlésével kapcsolatban, kattintson!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik